پویایی هر کتابخانه مستلزم ارائه خدمات مناسب، مداوم و روزآمد است. به عبارتی دیگر هویت هر کتابخانه نزد کاربران با ارائه خدمات آن شناخته می‌شود. تمام فعالیت‌های کتابخانه (گزینش، فراهم آوری، سازماندهی و دسترس پذیر کردن منابع) در جهت ارائه خدمات به کاربران است.
کتابخانه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با داشتن مساحت ۴۰۰ متر مربع دارای بخش های مخزن، سالن مطالعه، میز امانت، اطلاع رسانی و کتاب‌های الکترونیک، پایان نامه‌ها، کلینیک اطلاعات و خدمات فنی می‌باشد. این کتابخانه فعالیت خود را از سال ۱۳۶۲ آغاز نموده است. سیستم کتابخانه بصورت نظام قفسه باز طراحی شده و کتاب‌های مجموعه از طریق جستجو در پورتال آذرسا قابل بازیابی می‌باشند. سیستم رده بندی کتابخانه مطابق رده‌بندی کتابخانه ملی پزشکی امریکا  NLM و کتابخانه کنگره  LC است. زمینه‌های موضوعی اصلی مجموعه کتابخانه، آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، مهندسی بهداشت محیط، مهندسی بهداشت حرفه ای، ارگونومی، آمار زیستی، تغذیه و اپیدمیولوژی می‌باشد. جامعه استفاده کننده از کتابخانه کلیه دانشگاهیان و پژوهشگران می‌باشند.


مأموریت و رسالت
کتابخانه دانشکده بهداشت به عنوان یک کتابخانه دانشکده ای در راستای پیشبرد اهداف و برنامه های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه با بهره گیری از حمایت های دانشگاه علوم پزشکی ایران به ارائه خدمات کتابخانه ای و اطلاع رسانی می پردازد. این کتابخانه وظیفه دارد نسبت به شناسایی تأمین نیازهای اعضای محترم هیئت علمی، دانشجویان و سایر کاربران تحت پوشش خود و ارتقاء سطح آموزشی و پژوهشی دانشکده تلاش نموده و از طریق توسعه و استاندارد سازی خدمات و امکانات خود، بستر و محیط مناسب را برای کاربران فراهم آورد. همچنین این کتابخانه وظیفه خود می داند که موجبات‌ پیشرفت علمی و آموزشی دانشکده را فراهم آورده و در این زمینه مشارکت‌ فعال داشته باشد. کتابخانه با راه اندازی بخش‌های "پرسش از کتابدار"، "کلینیک اطلاعات" و ارائه مشاوره اطلاعاتی در وب سایت خود در جهت تأمین نیازهای اطلاعاتی کاربران بصورت خدمات الکترونیک اقدام نموده. و نیز با ایجاد بخشی در سایت به نام "بوک کلاب" به معرفی کتاب هایی که به تازگی خریداری شده اند، می پردازد.

 

چشم انداز و دورنما
با توجه به افزایش رشته‌ها و مقاطع تحصیلی در دانشکده، رشد تعداد دانشجویان و سایر کاربران کتابخانه و گسترش فعالیت‌های آموزشی و تحقیقاتی در تمامی زمینه‌ها و نیز توسعه دامنه همکاری‌های بین کتابخانه ای، ایجاد تحول در امکانات، خدمات و فضای کتابخانه، امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. لذا کتابخانه دانشکده بهداشت مصمم است با تعالی امکانات و خدمات خود و با ایجاد محیطی مناسب، ضمن توسعه خدمات به کاربران و سایر ذینفعان و جلب رضایت آنان، روند بهبود مستمر خدمات و امکانات کتابخانه را تحقق بخشیده و به عنوان غنی‌ترین و فعال‌ترین کتابخانه در زمینه علوم بهداشتی و سایر موضوعات وابسته مطرح گردد و نسبت به تأمین منابع و اطلاعات مورد نیاز مراجعین به طور مؤثر و سازنده اقدام نماید.

 

اهداف کلی

  • سیاست گذاری و برنامه ریزی همسو با اهداف آموزشی و پژوهشی دانشگاه و فراهم آوردن زمینه دستیابی به این اهداف
  • طراحی برنامه‌ها و اقدامات لازم در جهت تبدیل شدن به کتابخانه کارآفرین در راستای حرکت به سوی دانشگاه نسل سوم
  • ارتقا و روزآمدسازی کتابخانه با فناوری روز و بکارگیری شیوه‌های نوین کتابداری و اطلاع رسانی جهت استفاده بهینه از منابع و امکانات موجود
  • ارتقاء سطح کمی و کیفی خدمات در جهت پاسخ گویی هر چه بیشتر به نیازهای مراجعین

 

شناسگر استاندارد بین المللی (شابکا) کتابخانه دانشکده بهداشت IR-۲۰۰۸۸۰۱۲۰  می باشد.


تجهیزات کتابخانه

تعداد کامپیوترها: ۱۵ سیستم، پرینتر: ۲ دستگاه و ۱ دستگاه پرینتر رسید امانت، اسکنر: ۱ دستگاه، صندلی: ۶۰ عدد، میز: ۵۲ عدد

 

 

 

 

درباره ما

Template settings